Een lege tank en geen wind

9 april 2015

Een zeiljacht viel donderdagmorgen zonder brandstof op de Westerschelde. Reddingboot Zeemanshoop voer uit en kon het jacht veilig naar Breskens brengen.

Een Belgisch zeiljacht is vanaf zee terug onderweg naar de haven van Breskens. Er zit bijna geen wind meer, waardoor er op de motor wordt gevaren.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Hoogstwaarschijnlijk is de brandstofmeter niet zo nauwkeurig meer, want een kleine anderhalve mijl voor de havenmonding is de tank leeg. Er zit voor de drie zeilers niets anders op dan hulp in te roepen.

Iets na half 12 gaan de piepers van de Breskense reddingbootbemanning af. Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en is vanwege de korte afstand snel ter plaatse.

Een opstapper legt een sleepverbinding aan en na een korte sleep kan het zeiljacht veilig afgeleverd worden bij het tankstation in de haven.

Na dankzegging en de belofte door de zeilers dat ze de KNRM financieel gaan steunen gaat de reddingboot retour station.

Tijdstip alarm: 11:34 uur
Wind: Noord-West 1 Bft.
Zicht: Matig

Foto: KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij