Skip to main content

Vermiste zwemmer bij Hoofdplaat

Datum: woensdag 07 oktober 2015 | Sectie: Breskens

Woensdagavond is er door drie reddingboten, een kusthulpverleningsvoertuig en een helikopter gezocht naar een mogelijk vermiste zwemmer bij Hoofdplaat.

Rond 21.30 uur ontvangt de meldkamer in Middelburg een telefoontje van een verontruste persoon bij Hoofdplaat. De beller heeft een persoon te water zien gaan, maar niet terug zien komen.

De meldkamer stuurt snel politie ter plaatse en laat via de Kustwacht de reddingboot van Breskens alarmeren. Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en gaat op aanwijzing van de politie naar de juiste locatie.

De reddingbootbemanning realiseert zich dat dit in het donker zoeken wordt naar een speld in een hooiberg. In overleg met de Kustwacht wordt besloten om ook de reddingboten van Cadzand en Hansweert en een SAR helikopter te alarmeren.

Reddingboot Zeemanshoop start een zoekactie vanaf Hoofdplaat richting het oosten, omdat het opkomend tij is. Even later zijn ook de andere reddingboten ter plaatse. De reddingboot van Cadzand zoekt in het Vaarwater langs Hoofdplaat richting het oosten, terwijl de reddingboot van Hansweert vanaf de Braakmanhaven via de Paulinapolder naar het westen zoekt.

De SAR heli zoekt de schorren, platen en het vaarwater af vanuit de lucht. Langs de zeedijk is er ondersteuning van het Kusthulpverleningsvoertuig uit Cadzand.

Rond 23.30 uur is er nog steeds niemand aangetroffen. Tevens is er op dat moment nog niemand als vermist opgegeven. De Kustwacht besluit hierop om de zoekactie te staken.

Zie ook het nieuwsitem van HVZeeland: Zoekactie naar drenkeling Westerschelde

Tijdstip alarm: 21:37 uur
Wind: West 4 Bft.
Zicht: Goed (donker)

UPDATE - Melding was gelukkig loos alarm.
De vermoedelijke zwemmer heeft zich de dag nadien gemeld bij de Politie. Hij zwemt wel meer 's avonds een stukje in de Westerschelde en was ook die avond gewoon weer veilig naar huis gegaan. De melder was de zwemmer waarschijnlijk uit het ook verloren.

Foto's: Harry van Tiel & Maikel Verdonck - archief KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.