Skip to main content

Zeiljacht met touw in de schroef

Datum: donderdag 08 oktober 2015 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is donderdagmiddag uitgevaren voor een zeiljacht met een touw in haar schroef. Het jacht werd op sleeptouw genomen en naar veilige haven gebracht.

Voor de derde maal in drie dagen alarm voor de reddingboot van Breskens. Deze keer voor een zeiljacht in problemen.

Drie zeilers zijn onderweg van Blankenberge naar Vlissingen. In het ankergebied Wielingen-Noord krijgen ze problemen met één van de zeilen. De motor wordt gestart om het jacht in de wind te leggen, maar een lijn welke overboord ligt wordt gegrepen door de schroef. Snel wordt een anker uitgegooid en hulp ingeroepen.

Iets na de middag gaan de piepers van de Breskense reddingbootbemanning af. Even later vaart reddingboot Zeemanshoop uit en zet koers naar het ankergebied.

Eenmaal ter plaatse wordt het anker gelicht en een sleepverbinding gemaakt. Het jacht wordt naar Breskens gesleept waar deze donateur veilig afgemeerd wordt bij een jachtwerf.

Tijdstip alarm: 12:24 uur
Wind: Noord-West 3 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.