Skip to main content

Tweemaal uit voor jacht in problemen

Datum: vrijdag 31 mei 2024 | Sectie: Breskens

In de nacht van donderdag op vrijdag is de Zeemanshoop gealarmeerd voor een jacht aan de grond bij de veerhaven van Breskens. Door het afgaande tijd lag deze al droog en was het afwachten tot het volgende hoogwater. Op vrijdagochtend ging opnieuw de pieper voor een jacht bij Westkapelle waarbij er mogelijk mensen vermist waren. Onderweg bleek deze persoon reeds in goede gezondheid op de wal te staan.

Loodsboot Schoneveld was in de nacht van donderdag op vrijdag onderweg naar de veerhaven van Breskens voor het wisselen van bemanning waarbij zij een jacht op de overgang van het strand en de strekdam van de veerhaven zien liggen.

Ze slaan gelijk alarm via de Kustwacht en de bemanning van de Zeemanshoop wordt om 0:32 gealarmeerd. Eenmaal ter plaatste zijn twee opstappers het strand opgegaan maar bleek het jacht al door het afgaande tij zodanig droog te liggen dat slepen geen zin meer had.

Na een korte inspectie, op eventuele lekkages en toestand van de eigenaar, besproken om een anker uit te zetten en te wachten op het volgende hoogwater wat rond net voor 9 uur zou zijn. Er zijn nog gegevens uitgewisseld zodat de eigenaar ook zelf de Kustwacht kan bereiken in het geval er toch nog problemen ontstonden bij het loskomen in de ochtend. De Zeemanshoop heeft vervolgens de opstappers opgepikt van het strand en is retour station gegaan.

Tijdstip alarm: 0:32 uur
Wind: Noord-West 4 Bft.
Zicht: Goed (nacht)

De vrijdagmorgen ging de pieper om 09:30 weer bij de bemanning van station Breskens, wederom voor een jacht in problemen. Bij het opkomen op het station bleek het om een jacht bij Westkapelle te gaan waar mogelijk nog personen vermist waren. Reddingboot Uly en het kusthulpverleningsvoertuig van Westkapelle en SAR helikopter 08 waren reeds ter plaatse.

2024 05 31 10.27.30 jacht in problemen bij westkapelle

Onderweg kwam het bericht dat er slechts één persoon aan boord was en dat deze op de wal is aangetroffen. Hij werd onderzocht door de ambulcance waarna het signaal "Einde SAR" werd gegeven waardoor de bemanning ter hoogte van Dishoek met de Zeemanshoop omkeerde om retour station te gaan.

Tijdstip alarm: 9:30 uur
Wind: West-Noord-West 5 Bft.
Zicht: Matig

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.