Skip to main content

Medevac zeeschip bij Terneuzen

Datum: dinsdag 04 juni 2024 | Sectie: Breskens

Dinsdagochtend is reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd voor een medische evacuatie. De persoon zou onwel zijn geworden en moet met spoed naar een ziekenhuis. SAR Helikopter 08 van de Kustwacht was eerder ter plaatse en heeft de persoon van boord gehaald en naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

Dinsdagochtend wordt een opvarende van een zeeschip nabij Terneuzen onwel en moet met spoed van boord af. Hierdoor wordt met spoed de reddingboten Jan van Engelenburg (station Hansweert) en Zeemanshoop gealarmeerd voor een medische evactuatie.

Bij het verlaten van de haven van Breskens wordt ook bekend dat de kustwachthelikopter SAR-08 reeds in de lucht is en zich richting het zeeschip spoedt. Zodra de Zeemanshoop eenmaal ter plaatse is, heeft de helikopter de aanwezige medic al aan boord van het zeeschip gebracht. 

WhatsApp Image 2024 06 04 at 12.07.54

De Zeemanshoop heeft stand-by gelegen samen met RWS 78 van Rijkswaterstaat en Patrol van Multraship totdat de persoon aan boord van de helikopter was en koers richting het ziekenhuis zette. Daarmee werd de actie afgeschaald en konden alle schepen weer retour.

Tijdstip alarm: 11:06 uur
Wind: Zuid-zuid-west 3 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.