Skip to main content

Motorproblemen voor Ritthem

Datum: maandag 24 juni 2024 | Sectie: Breskens

Zondagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen. Nadat het zeiljacht op sleep was genomen is het veilig afgemeerd in de Buitenhaven van Vlissingen.

Zondagmiddag is een zeiljacht vanuit Vlissingen vertrokken op de Westerschelde. Ter hoogte van Ritthem ontstaan er problemen met de motor. De zeiler neemt via de KNRM Helpt app contact op met het KNRM Assistentie Centrum (KAC) en vraagt om hulp. Het KAC neemt vervolgens contact op met de dienstdoende schipper van het station en laat de bemanning alarmeren voor een maritieme hulpverlening. 

knrm breskens 2024 06 23 zeiljacht motorproblemen 1

Eenmaal ter plaatse wordt een opstapper overgezet zodat er een sleepverbinding gemaakt kan worden. Het jacht wordt naar de Buitenhaven gesleept waar het veilig wordt afgemeerd en de gegevens uitgewisseld kunnen worden voordat de bemanning van de Zeemanshoop weer retour station gaan.

Tijdstip alarm: 14:08 uur
Wind: Noord-west 4 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.