Skip to main content
  • Jacht op sleepverbinding door KNRM Zeemanshoop Breskens (2024-05-02)

Motorstoring voor Vlissingen

Datum: zondag 05 mei 2024 | Sectie: Breskens

Donderdagavond is de Zeemanshoop gealarmeerd door het KNRM Assistentie Centrum. Een zeiljacht onder zeil kreeg haar motor niet meer aan de praat. De bemanning hebben het jacht veilig naar de Buitenhaven van Vlissingen gesleept en daar afgemeerd.

Donderdagavond was een zeiljacht onderweg naar de haven van Wolphaartsdijk na een lange zeiltocht en besloot op de Westerschelde de motor bij te zetten. Deze weigerde echter dienst waarna de zeiler besloot om contact op te nemen met het KNRM Assistentie Centrum (KAC) middels de "KNRM Helpt App".

Het KAC alarmeerde vervolgens de bemanning van de Zeemanshoop voor een "P2 Maritieme hulpverlening". De Zeemanshoop zette koers naar het jacht wat inmiddels nog onder zeil voor Vlissingen voer. 

Ter plaatse werden twee opstappers overgezet samen met iemand van de bemanning van het jacht werd de sleepverbinding gemaakt om vervolgens koers te zetten richting de Buitenhaven van Vlissingen. Hier is het jacht veilig afgemeerd waarna de bemanning en de Zeemanshoop weer retour station konden.

Tijdstip alarm: 20:41 uur
Wind: Zuid-West 4 Bft.
Zicht: Matig

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.