Skip to main content

Jacht vast op de Lage Springer

Datum: donderdag 25 april 2024 | Sectie: Breskens

Zaterdagochtend is de bemanning van de Zeemanshoop gealarmeerd voor "P1 Vaartuig aan de grond". Ter plaatse is een opstapper overzet voor het maken van een sleepverbinding. Eenmaal los van de zandbank kon het jacht zijn weg voortzetten.

De bemanning was goed en wel klaar van hun zaterdagochtend oefening of ze werden gealarmeerd met de melding "P1 vaartuig aan de grond" op hun pieper. Kort na vertrek bleek er een jacht in de problemen te zijn geraakt nabij de Springergeul bij Terneuzen waarop de Zeemanshoop koers die kant opzette.

Eenmaal ter plaatse bleek het jacht nog net aan de noordelijke kant van de zandbank Lage Springer vast te zitten. Er werd een opstapper overgezet voor het maken van een sleepverbinding en aan boord van de Zeemanshoop werd alles gereed gemaakt om het jacht naar dieper water te slepen.

Zodra het jacht weer los was van de zandbank en zich in dieper water bevond, werd er nog een controle gedaan op eventuele lekkages. Deze werden niet aangetroffen waarna het jacht weer zijn reis kon voortzetten naar Hansweert en de Zeemanshoop retour station is gegaan.

Tijdstip alarm: 11:59 uur
Wind: Noord-West 5 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.