Skip to main content

Twee keer PRIO 1: Rubberboot in problemen en zwemmer vermist

Datum: donderdag 10 augustus 2023 | Sectie: Breskens

Donderdag 10 augustus is de bemanning van reddingboot Zeemanshoop twee keer gealarmeerd voor een PRIO 1 melding. De eerste keer voor kinderen in een rubberboot in de problemen en later op de avond voor een vermiste zwemmer welke helaas ondanks intensief zoeken niet gevonden is.

Donderdagmiddag omstreeks 14:25 werd de bemanning gealarmeerd met de melding "Rubberboot in problemen". Tijdens het uitvaren van de haven van Breskens werd op de opgegeven locatie geen rubberboot aangetroffen maar zag de bemanning kinderen met een rubberbootje het strand op lopen. Op verzoek van de bemanning is de strandwacht polshoogte gaan nemen en kon bevestigen dat voor die kinderen gealarmeerd was. 

Donderdagavond om 21:06u werd de bemanning van de Zeemanshoop nogmaals gealarmeerd, dit keer samen met de Uly van Westkapelle, maar dit keer voor een vermiste zwemmer ter hoogte van het badstrand van Vlissingen. Een persoon was te water gegaan om een stuk te zwemmen maar niet meer teruggekeerd. 

Twintig minuten na alarmering was de Zeemanshoop ter hoogte van het badstrand en is begonnen met een eerste zoekslag in dat gebied waarna gezien het tijdstip van vermissing en stroming het zoekgebied verplaatst en vergroot werd naar het stuk tussen de Buitenhaven en de kerncentrale van Borssele.

Er zijn in dit gebied diverse zoekslagen gemaakt door de Zeemanshoop, UlyP41 van de politie, Multratug 6 en Multratug 13 van Multraship, en de kustwachthelikopter CG08.

Helaas is er na de diverse zoekslagen niemand aangetroffen en door de duisternis is de zoekactie omstreeks 23:00u gestaakt door de Kustwacht. De P41 gaat later nog wel zoeken met de sonarapparatuur die zij aan boord hebben.

Alarm: donderdag 10 agustus om 14.26  en 21.06 uur
Wind: Zuid / Zuid-Oost 2 Bft.
Zicht: Goed

Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.