Skip to main content

Assistentie voor berging van stoffelijk overschot

Datum: woensdag 16 augustus 2023 | Sectie: Breskens

Deze ochtend is de bemanning van de Zeemanshoop gealarmeerd om 7.25u voor een stoffelijk overschot wat gezien werd. Na een uitgebreide zoekactie werd het lichaam gevonden en geborgen door de inmiddels aanwezige politieboot P41. Vermoedelijk gaat het om de vermiste zwemmer van vorige week, maar nader onderzoek door de politie moet dit uitwijzen.

Vanochtend rond 7.00u werd er een stoffelijk overschot gezien vanaf de passerende veerboot Pr. Willem Alexander. Zij melde dit bij de Kustwacht die vervolgens, in overleg met de dienstdoende schipper, de bemanning van de Zeemanshoop alarmeerde. Kort nadat er ook een politieagent ter plaatse was heeft de bemanning koers gezet naar de opgegeven locatie.

Door de sterke stroming van het afgaande tijd was op de eerder locatie niets meer te vinden en zijn er in samenwerking met de Maeslant en later ook de politieboot P41 en de politiehelikopter diverse zoekslagen richting het westen gemaakt. Uiteindelijk wordt het stoffelijk overschot door een visboot gezien in de buurt van Cadzand die ten anker ligt in het opgegeven zoekgebied van de Kustwacht.

Reddingboot Zeemanshoop en de P41 gaan naar de nieuwe locatie waarna door de bemanning van de politieboot P41 met de grootste zorg het stoffelijk overschot uit het water wordt gehaald en geborgen. Hierna konden alle eenheden weer terugkeren.

Tijdstip alarm: 07:25 uur
Wind: Zuid 2 Bft.
Zicht: Goed

De Plaatselijke Commissie en Bemanning van KNRM reddingstation Breskens willen graag hun medeleven uiten aan de nabestaanden en wensen hun veel sterkte toe.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.