Ferd Bolsius nieuwe aanwinst station Breskens

Ferd Bolsius nieuwe aanwinst station Breskens

17 juli 2023

Woensdag 12 juli 2023 ontvingen de vrijwilligers van reddingstation Breskens een nieuwe reddingboot genaamd Ferd Bolsius uit handen van de familie Bolsius.

Op woensdagavond 12 juli ontvingen de vrijwilligers van Breskens de familie Bolsius op het reddingstation voor een zeer speciale gelegenheid. De overleden heer Ferdinand Bolsius had een belangrijke nalatenschap, namelijk een gift voor de KNRM. Deze gift kwam in de vorm van een nieuwe boot voor het station in Breskens ter vervanging van reddingboot Leng.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De dochter van de heer Bolsius, Marjolijn, had het eer en het genoegen om de vrijwilligers toe te spreken over de gedachte van deze gift en mocht de naam van de nieuwe boot onthullen waarna deze, de Ferd Bolsius, volgens traditie gedoopt werd.

Uiteraard moet na een doop van een boot deze ook getest worden en werd er een rondje door de haven van Breskens en over de Westerschelde gevaren onder begeleiding van de Zeemanshoop. 

Na afloop bedankte de familie Bolsius alle vrijwilligers voor zijn en haar aanwezigheid, inzet, de rondleiding rond het station en de Zeemanshoop, en wenste de redders vele veilige inzetten met de nieuwe aanwinst van het station.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij