Skip to main content

Zeiljacht gezonken in Westerscheldemonding

Datum: donderdag 13 juli 2023 | Sectie: Breskens

Zeiljacht zinkt in Westerscheldemonding
 

Donderdagmiddag om 13.40 uur werd groot alarm geslagen voor een zeiljacht in nood, dat een automatische noodmelding had uitgezonden. De positie van het jacht was onduidelijk. Daarom werden de KNRM-reddingstations van Cadzand, Breskens, Hansweert en Neeltje Jans gealarmeerd. Ook de Kustwachthelikopter en het Belgische reddingstation Blankenberge werden ingeschakeld.

 

Kort na vertrek van de reddingboten meldde een passerend schip een zinkend jacht te hebben gezien in de Scheldemonding. De reddingboot van Breskens was als eerste ter plaatse en trof in de omgeving een reddingsvlot aan met drie opvarenden. Reddingbootschipper Jimmy Verduin meldde dat de drie geredden ongedeerd waren maar hevig geschrokken. Zij zijn aan boord genomen op de reddingboot Zeemanshoop en in Vlissingen aan wal gebracht, waar ze door ambulancepersoneel zijn onderzocht. Niemand hoefde verder naar het ziekenhuis.

 

Het Duitse zeiljacht was onderweg van Middelburg naar Blankenberge en is door nog onbekende oorzaak gekapseisd en gezonken. Van het jacht steekt alleen de mast nog boven water uit.

Het wrak is overgedragen aan Rijkswaterstaat en zal op een later moment worden geborgen.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.