Twee keer jacht in problemen

Twee keer jacht in problemen

6 juni 2022

Reddingboot Zeemanshoop is op 2e Pinksterdag twee keer uitgevaren voor een zeiljacht met aandrijfproblemen. Beide keren is het jacht op sleep genomen en bij de dichtstbijzijnde haven veilig afgemeerd.

Op 2e Pinksterdag wordt 's middags de schipper gebeld door de Generale Nautische Autoriteit in Vlissingen met de vraag om assistentie te verlenen voor een zeiljacht zonder aandrijving in de buurt van Terneuzen. Hierop heeft het Kustwacht Centrum de bemanning van de Zeemanshoop laten piepen. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Na zo'n 30 minuten varen wordt het betreffende zeiljacht aangetroffen nabij boei 34 en worden twee opstappers overgezet voor het maken van de sleepverbinding. Zodra deze gereed is, is het jacht richting Hansweert gesleept en daar veilig afgemeerd waarna de bemanning weer retour station gaat.

Tijdstip alarm: 14.52 uur
Wind: zuidwest 6 Bft
Zicht: matig

's Avonds wordt de schipper van dienst verzocht om contact op te nemen met de KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC). Een zeiljacht is onderweg maar heeft door een lege accu geen aandrijving en vraag assistentie. De schipper laat door het KAC de bemmanning oppiepen voor deze maritieme hulpverlening.

De Zeemanshoop zet koers richting Terneuzen waar het zeiljacht op dat moment vaart. Eenmaal ter plaatse worden twee opstappers overgezet voor het maken van de sleepverbinding. Het jacht wordt daarna op sleep genomen en veilig afgemeerd in de oude veerhaven van Terneuzen. Na uitwisselen van gegevens gaat de bemanning retour station.

Tijdstip alarm: 19.02 uur
Wind: zuidwest 3 Bft
Zicht: matig (donker)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij