Machinekamer loopt vol met water

Machinekamer loopt vol met water

10 juni 2022

Een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat kwam donderdagavond 9 juni in de problemen. De machinekamer stroomde vol water. Dankzij de inzet van binnenvaartschip Eiltanker 69, bergingsbedrijven en de KNRM kon het schip veilig worden afgemeerd in Hansweert.

Om 21:08 uur werden de vrijwilligers van KNRM reddingstations Breskens en Hansweert gealarmeerd omdat een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat water maakte. Het toeval wil dat er deze avond een oefening werd gedaan, waardoor reddingboot Zeemanshoop binnen 4 minuten kon uitvaren richting boei 35. Het incidentschip was ondertussen langszij genomen door de bemanning van een binnenvaarttanker (Eiltanker 69). Ter plaatse zijn direct drie opstappers van KNRM Hansweert en een bergingspomp overgezet. Ook vanaf de Responder van sleep- en bergingsbedrijf Multraship zijn pompen overgezet. De gezamenlijke pompcapaciteit bleek zijn vruchten af te werpen en de lekkage kon worden gestopt. De inzet van KNRM Breskens bleek uiteindelijk niet meer nodig, waarna reddingboot Zeemanshoop retour Breskens is gegaan.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ondertussen werd koers gezet richting Hansweert. In de voorhaven heeft sleepboot Bravo van Polderman berging het incidentschip overgenomen van de binnenvaarttanker en met assistentie van de reddingboot is het schip afgemeerd aan het ponton. De oorzaak van het water in de machinekamer was een technisch mankement.

Dit incident is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen beroepsvaart, bergingsbedrijven en de KNRM.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij