Skip to main content

Mogelijke zwemmer in de problemen

Datum: zondag 05 juni 2022 | Sectie: Breskens

Zaterdagavond 5 juni is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een mogelijke zwemmer in de problemen. Ter plaatse bleek het te gaan om kleine boeien in het water die aangezien waren voor een persoon. De zoekactie werd hierop beëindigt. 

Zaterdagavond om 22:44 uur wordt de bemanning van KNRM Breskens gealarmeerd door de Kustwacht. Het blijkt te gaan om een mogelijke zwemmer in de problemen ter hoogte van Fort Rammenkens die door een politie-eenheid is waargenomen vanaf de wal.

Nadat reddingboot Zeemanshoop is uitgevaren richting de Sloehaven wordt zij naar de precieze plek geleid waar de mogelijke zwemmer gezien zou zijn. Eenmaal ter plaatse blijkt het te gaan om boeitjes ter markering van een kreeftenfuik. Na dit doorgegeven te hebben aan de Kustwacht gaat reddingboot Zeemanshoop retour Breskens waar zij rond 23:30 uur weer aanmeerd. 

Tijdstip alarm: 22.44 uur
Wind: west 5 Beaufort
Zicht: goed (donker)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.