Solozeiler trekt aandacht boulevardbewoners

21 juni 2017

Een zeiler is woensdagavond in de problemen gekomen voor Vlissingen en kon gelukkig de aandacht trekken van flatbewoners. Reddingboot Zeemanshoop voer snel uit en kon het jacht in veiligheid brengen.

Een solozeiler is op de motor onderweg naar Vlissingen. In de Sardijngeul valt de motor uit en is niet meer te starten. Wanner de man hulp wil inroepen via de marifoon, blijft dat deze ook niet meer werkt. Verder heeft hij geen middelen aan boord om alarm te slaan.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Wanneer het jacht voor het Vlissingen drijft, probeert de man de aandacht te trekken van mensen op het badstrand en de Boulevard. Een bewoner van de flats aan de Boulevard ziet de man op het jacht en belt de alarmcentrale. Deze laat via de Nederlandse Kustwacht de reddingboot van Breskens alarmeren.

Een deel van de reddingbootbemanning is reeds op het reddingstation, waardoor reddingboot Zeemanshoop binnen 10 minuten na alarm ter plaatse is. Een sleepverbinding wordt gemaakt en het jacht wordt op sleeptouw genomen naar Vlissingen. Hier wordt het jacht veilig afgemeerd aan de Poseidonsteiger in de Buitenhaven.

Tijdstip alarm: 18:57 uur
Wind: Oost 3 Bft.
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij