HOME

Gestrand op de Suikerplaat

18-06-2017 breskens

De reddingboot van Breskens is zondagmiddag uitgevaren voor een gestrand zeiljacht op de Westerschelde. Het jacht lag al bijna droog op de zandplaat, waardoor er voor de zeilers niets ander op zat dan te wachten op het hoge tij van de avond.

De Nederlandse Kustwacht ontvangt via de verkeerscentrale Terneuzen een melding dat er een zeiljacht aan de grond ligt nabij boei 8 van het hoofdvaarwater. Gezien de positie alarmeert de Kustwacht direct de reddingboot van Breskens.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en zet zo snel mogelijk koers naar de opgegeven positie. Haast is geboden, omdat het nog afgaand tij is. Tijdens het varen krijgen we van de verkeerscentrale te horen, dat het desbetreffende jacht niet bij boei 8 ligt, maar bij boei 12. Tevens is de Multraship Rescue 2 van de commerciële hulpverlener al ter plaatse.

Wanneer de reddingboot ter plaatse komt blijkt dat het jacht al te droog ligt om het nog los te krijgen. Er zit voor de twee onfortuinlijke zeilers niets anders op dan te wachten op het hoog tij van de avond. De jachteigenaar zal bij volledig laag tij nog een anker uitzetten.

Indien ze bij het loskomen toch hulp nodig hebben, dan zullen ze via hun gsm alarmeren.

Tijdstip alarm:  13:41 uur
Wind:  Zuid-West 2 Bft.
Zicht:  Goed

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht