Skip to main content

Motorstoring in monding Westerschelde

Datum: dinsdag 13 juni 2017 | Sectie: Breskens

Een open visboot kreeg dinsdagmiddag te maken met motorstoring. Reddingboot Zeemanshoop voer uit en kon de boot veilig naar Breskens brengen.

Dinsdagnamiddag wordt de schipper van reddingboot Zeemanshoop gebeld door een Belgische sportvisser. Zijn boot ligt met motorstoring voor anker aan de noordzijde van het hoofdvaartwater en hij kan geen kant meer op.

Via de Nederlandse Kustwacht wordt de reddingbootbemanning gealarmeerd. Wanneer reddingboot Zeemanshoop ter plaatse komt, wordt er een sleepverbinding gemaakt door de sleephaak te bevestigen in het traileroog van de visboot.

De twee onfortuinlijke vissers worden op sleeptouw genomen naar Breskens. Even later worden deze donateurs veilig afgeleverd nabij de trailerhelling in de haven.

Tijdstip alarm: 16:02 uur
Wind: West 3 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.