Skip to main content

Reddingboot Zeemanshoop redt solozeiler in nachtelijke storm

Datum: dinsdag 01 november 2022 | Sectie: Breskens

Vannacht heeft reddingboot Zeemanshoop hulp verleent aan een solozeiler die in de problemen was geraakt. Na het zeiljacht op sleep te hebben genomen kon deze veilig worden afgemeerd in Vlissingen.

Midden in de nacht, om 1.59 uur, is de vrijwillige bemanning van reddingboot Zeemanshoop opgepiept na een melding van het Kustwachtcentrum. Een solozeiler die onderweg is van Stockholm naar Breskens bevind zich nabij Dishoek en kampt met voortstuwingsproblemen. Vanwege de hoge golven en harde wind is de schipper van het jacht in paniek.

Nadat reddingboot Zeemanshoop snel ter plaatse is worden twee bemanningsleden overgezet op het zeiljacht om een stevige sleepverbinding aan te leggen. Een flinke uitdaging, gezien de hoge golven van 1,5 meter en windkracht 7 met windstoten tot windkracht 9. Het zeiljacht wordt hierdoor snel richting het strand gedreven, maar vlak voordat het jacht dreigt te stranden kan ze weggesleept worden door de reddingboot, waarna er richting de Poseidonsteiger te Vlissingen wordt gevaren. Hier wordt het zeiljacht veilig afgemeerd en kan de solozeiler opgelucht adem halen. Binnenkort zal hij zijn reis richting Engeland vervolgen. Reddingboot Zeemanshoop kon weer retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 1.59 uur

Wind: Zuid-West 7 Bft.

Zicht: goed (donker)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.