Reddingboot Zeemanshoop redt solozeiler in nachtelijke storm

Reddingboot Zeemanshoop redt solozeiler in nachtelijke storm

1 november 2022

Vannacht heeft reddingboot Zeemanshoop hulp verleent aan een solozeiler die in de problemen was geraakt. Na het zeiljacht op sleep te hebben genomen kon deze veilig worden afgemeerd in Vlissingen.

Midden in de nacht, om 1.59 uur, is de vrijwillige bemanning van reddingboot Zeemanshoop opgepiept na een melding van het Kustwachtcentrum. Een solozeiler die onderweg is van Stockholm naar Breskens bevind zich nabij Dishoek en kampt met voortstuwingsproblemen. Vanwege de hoge golven en harde wind is de schipper van het jacht in paniek.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Nadat reddingboot Zeemanshoop snel ter plaatse is worden twee bemanningsleden overgezet op het zeiljacht om een stevige sleepverbinding aan te leggen. Een flinke uitdaging, gezien de hoge golven van 1,5 meter en windkracht 7 met windstoten tot windkracht 9. Het zeiljacht wordt hierdoor snel richting het strand gedreven, maar vlak voordat het jacht dreigt te stranden kan ze weggesleept worden door de reddingboot, waarna er richting de Poseidonsteiger te Vlissingen wordt gevaren. Hier wordt het zeiljacht veilig afgemeerd en kan de solozeiler opgelucht adem halen. Binnenkort zal hij zijn reis richting Engeland vervolgen. Reddingboot Zeemanshoop kon weer retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 1.59 uur

Wind: Zuid-West 7 Bft.

Zicht: goed (donker)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij