Koninklijke onderscheidingen voor 110 jaar vrijwilligerswerk

Koninklijke onderscheidingen voor 110 jaar vrijwilligerswerk

28 november 2022

Tijdens het jaarlijkse bemanningsdiner van KNRM reddingstation Breskens zijn 4 vrijwilligers in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet; bij elkaar opgeteld maar liefst 110 jaar! Zij ontvingen ieder een oorkonde en/of jaarteken behorende bij de Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid.

Vier jubilea
Afgelopen zaterdag, 26 november, vond het diner plaats bij één van de leden van haar ‘rederskring’; restaurant Spuiplein 41 in Breskens. Naast lekker eten en gezellig samenzijn vond er een officieel gedeelte plaats omdat vier bemanningsleden, Rino van Voren, Peter Kesteloo, Bram Verhage en Michaël Neuwald in 2022 een jubileum vierden van 15, 25, en twee maal 35 jaar. John Geel, hoofd operationele dienst van de KNRM, sprak de vrijwilligers één voor één toe en overhandigde hen de onderscheiding. Peter Kesteloo kreeg daarnaast de ‘bronzen draagmedaille voor langdurige diensten’ met bijbehorende oorkonde uitgereikt voor zijn 25-jarige inzet.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Afscheid
Michael Neuwald, die zijn 35-jarige jubileum vierde nam deze avond ook afscheid van de KNRM en werd daarom extra in het zonnetje gezet door John Geel, de Plaatselijke Commissie en bemanning van het Bressiaanse KNRM reddingstation.

Het bemanningsdiner wordt jaarlijks gehouden voor alle vrijwilligers én partners. Dankzij hen kunnen de vrijwilligers 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staan om mens en dier in nood op zee te helpen en redden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij