Skip to main content

Prio 1: Zwemmer in problemen/vermist

Datum: zaterdag 22 oktober 2022 | Sectie: Breskens

Donderdag 19 oktober is reddingstation Breskens gealarmeerd voor een persoon die de zee was ingelopen. Kort voordat reddingboot Zeemanshoop ter plaatse arriveert is de persoon al op het droge en wordt opgevangen door de politie. 

 

Donderdagochtend om 10.44 uur wordt de bemanning van KNRM Breskens gealarmeerd met Prio 1 door het Kustwachtcentrum. Een verward persoon is bij Vlissingen het water ingelopen en heeft snel hulp nodig. Nadat reddingboot Zeemanshoop met spoed is uitgevaren en bijna ter plaatse is, ontvangt de schipper het bericht dat de persoon al op het droge is en wordt opgevangen door de aanwezige politie. De reddingboot gaat toch ter plaatse en kijkt de situatie even aan. Ook Kustwachtvaartuig Zeearend, reddingboot Uly van KNRM Westkapelle, een loodsboot en een vissersboot zijn dan eveneens ter plaatse of onderweg. Nadat bevestigd is dat de persoon veilig is, gaat de bemanning van reddingboot Zeemanshoop retour Breskens. 

 

Tijdstip alarm: 10.44 uur
Wind: Zuid-Oost 3 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.