Rechtsomkeer bij Zeebrugge door verloren schroef

26 juni 2018

Een zeiljacht is dinsdagmiddag nabij Zeebrugge waarschijnlijk haar schroef verloren. Ze maakte rechtsomkeer naar Nederland en kon met behulp van reddingboot Zeemanshoop veilig binnen komen in Breskens.

Een Nederlands zeiljacht is bezig aan de tweede etappe van haar zeilreis naar Frankrijk. Voor Zeebrugge zetten de motor bij, maar dan gaat het mis. Er is wel aandrijving, maar geen voortstuwing. Waarschijnlijk zijn ze de schroef verloren.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De twee zeilers besluiten rechtsomkeer te maken en koers te zetten richting Breskens. Hier kunnen ze naar een jachtwerf voor reparatie.

Nabij Cadzand nemen ze contact op met de Nederlandse Kustwacht, omdat ze hulp nodig hebben om veilig de haven binnen te komen. In samenspraak met de reddingbootschipper wordt afgesproken om de reddingbootbemanning te alarmeren als het zeiljacht nabij Breskens is.

Om iets voor 17.00 uur gaan de piepers af. Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en komt het zeiljacht nabij de vuurtoren tegen. Eenmaal ter plaatse worden twee opstappers overgezet om een sleepverbinding te maken. Vervolgens wordt het zeiljacht op sleeptouw genomen naar Breskens, waar we het even later veilig afmeren bij een jachtwerf.

Morgen zal het jacht gelicht worden om te kijken wat er aan de hand is en te repareren.

Tijdstip alarm: 16:27 uur
Wind: Noord 5 Bft.
Zicht: Goed (13 NM)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij