Skip to main content

Jacht aan de grond in de voormalige Springergeul

Datum: vrijdag 22 juni 2018 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is op vrijdag uitgevaren voor een zeiljacht aan de grond. Het jacht lag vast, na wachten op hoger water is het jacht losgetrokken en weer veilig in het vaarwater begeleid.

In de ochtend gaan de piepers af van de Breskense reddingbootbemanning. Het patrouillevaartuig RWS 78 meldt aan de Kustwacht dat er een zeiljacht aan de grond zit in de voormailge Springergeul.

Reddingboot Zeemanshoop verlaat de haven en is snel ter plaatse. Het zeljacht ligt echter nog te droog om er veilig aan te trekken zonder schade te maken. De jachteigenaar vraagt de bemaning van de reddingboot om te wachten tot ze hem los kunnen trekken aangezien hij al sinds 23.00 uur de donderdagavond vast zit.

Er wordt een opstapper overgezet op het jacht om de sleepverbinding te maken. Zodra het jacht begint te drijven wordt het anker binnen gehaald en wordt het jacht richting de vaargeulgetrokken. De eigenaar besluit zijn reis richting Blankenberge aftebreken en terug te gaan naar Gent.

Reddingboot Zeemanshoop gaat retour naar het reddingstation.

Tijdstip alarm: 08:35 uur
Wind: Noord-West 6 Bft.
Zicht: Goed (20 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.