Skip to main content

Brandstofproblemen bij Knokke-Heist

Datum: donderdag 28 juni 2018 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens in donderdag uitgevaren ter assistentie van een zeiljacht. Het jacht is door de reddingboot veilig afgeleverd in de haven.

Een Nederlands zeiljacht is onderweg van Cadzand naar Nieuwpoort wanneer het ter hoogte van Knokke-Heist te kampen krijgt met problemen in de brandstoftoevoer. De twee zeilers besluiten om rechtsomkeer te maken en richting Breskens te gaan voor reparatie bij een jachtwerf.

Ze nemen contact op met de Breskense reddingbootschipper, omdat ze alleen op zeil binnenlopen in Breskens te riskant vinden. In samenspraak met de Nederlandse Kustwacht wordt afgesproken om de reddingbootbemanning te alarmeren wanneer het jacht nabij Breskens is.

Iets na de middag gaan de pagers af. Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en komt het jacht tegen nabij de vuurtoren. Ter plaatse worden twee opstappers overgezet om de sleepverbinding te maken. Na een korte sleep kan het jacht in de haven veilig afgemeerd worden bij een jachtwerf.

Tijdsitp alarm: 12:11 uur
Wind: Noord-Oost 4 Bft.
Zicht: Goed (20 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.