Skip to main content

Pruttelend rondje westerschelde

Datum: zondag 21 oktober 2018 | Sectie: Breskens

Zondagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zeiljacht met brandstofproblemen. Na polshoogte genomen te hebben zijn de zeilers zelf richting de binnenhaven van Vlissingen gegaan.

Vier zeilers bezig aan een rondje op de Westerschelde. Op het moment dat de wind voor Breskens wegvalt besluiten zij de motor bij te zetten. De eerste momenten is dit geen probleem maar na verloop van tijd valt deze uit. Gelukkig voor de zeilers trekt de wind aan en kunnen zij verder overzeilen naar Vlissingen om daar in de thuishaven te kunnen kijken wat het probleem is. Helaas valt voor de verkeerscentrale de wind weer weg en besluit de verkeerscentrale om reddingboot Zeemanshoop een kijkje te gaan laten nemen.

Via de Nederlandse Kustwacht gaan kort daarop dan ook de piepers voor de tweede keer vandaag van de Breskense reddingboot bemanning.

Op het moment dat de reddingboot de haven verlaat doet de motor het weer maar toch wordt gevraagd aan de reddingboot om door te gaan om polshoogte te nemen. Ter plaatse nog net niet in de Buitenhaven van Vlissingen wordt na een kort gesprek duidelijk de brandstof vermoedelijk vervuild is en dat het zeiljacht naar binnen gaat om het te laten schoonmaken. Ze hoeven verder geen assistentie dus gaat reddingboot Zeemanshoop retour station.

Tijdstip alarm: 15:33 uur
Wind: Zuid 3 Bft.
Zicht: Goed (15 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.