Pruttelend rondje westerschelde

21 oktober 2018

Zondagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zeiljacht met brandstofproblemen. Na polshoogte genomen te hebben zijn de zeilers zelf richting de binnenhaven van Vlissingen gegaan.

Vier zeilers bezig aan een rondje op de Westerschelde. Op het moment dat de wind voor Breskens wegvalt besluiten zij de motor bij te zetten. De eerste momenten is dit geen probleem maar na verloop van tijd valt deze uit. Gelukkig voor de zeilers trekt de wind aan en kunnen zij verder overzeilen naar Vlissingen om daar in de thuishaven te kunnen kijken wat het probleem is. Helaas valt voor de verkeerscentrale de wind weer weg en besluit de verkeerscentrale om reddingboot Zeemanshoop een kijkje te gaan laten nemen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Via de Nederlandse Kustwacht gaan kort daarop dan ook de piepers voor de tweede keer vandaag van de Breskense reddingboot bemanning.

Op het moment dat de reddingboot de haven verlaat doet de motor het weer maar toch wordt gevraagd aan de reddingboot om door te gaan om polshoogte te nemen. Ter plaatse nog net niet in de Buitenhaven van Vlissingen wordt na een kort gesprek duidelijk de brandstof vermoedelijk vervuild is en dat het zeiljacht naar binnen gaat om het te laten schoonmaken. Ze hoeven verder geen assistentie dus gaat reddingboot Zeemanshoop retour station.

Tijdstip alarm: 15:33 uur
Wind: Zuid 3 Bft.
Zicht: Goed (15 NM)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij