Skip to main content

Persoon te water nabij veerhaven

Datum: zaterdag 02 november 2019 | Sectie: Breskens

De reddingboot Zeemanshoop is zaterdagmiddag ingezet voor hulp te verlenen aan een te water geraakt persoon ter hoogte van de veerhaven van Breskens.

Zatermiddag was de bemanning van de Zeemanshooop druk aan het oefenen samen met de vrijwillige brandweer van Breskens toen er een melding binnen kwam voor een persoon te water ter hoogte van de veerhaven van Breskens.

De oefening werd direct afgebroken en koers gezet naar de veerhaven. Ondertussen was loodsboot Wulpen ook al ter plaatse en had de vrouw aan boord genomen. De Zeemanshoop is langzij gegaan bij de loodsboot en heeft twee opstappers overgezet. Het slachtoffer bleek onderkoeld te zijn en is er, ondertussen dat beide schepen onderweg waren naar de haven van Breskens, een ambulance gealarmeerd.

Eenmaal in de haven aangekomen leek het er nog op dat er een tweede slachtoffer in het water zou kunnen liggen. Een deel van de bemanning verleende verdere assistentie aan de amublance terwijl een ander deel weer terug aan boord sprong voor de zoektocht van het tweede slachtoffer. In de tussentijd was ook reddingboot Winifred van station Cadzand, de Frans Naerebout van Rijkswaterstaat en een helikopter gealarmeerd voor deze Search-and-Rescue (SAR) actie.

Kort nadat de Zeemanshoop de eerste zoekslagen had gemaakt kwam het verlossende bericht dat het slachtoffer alleen in het water lag en kon de actie worden afgeschaald.

Tijdstip alarm: 14.32 uur
Wind: Zuid-West 6 Bft.
Zicht: Goed
Foto's: Brandweer Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.