Persoon te water nabij veerhaven

2 november 2019

De reddingboot Zeemanshoop is zaterdagmiddag ingezet voor hulp te verlenen aan een te water geraakt persoon ter hoogte van de veerhaven van Breskens.

Zatermiddag was de bemanning van de Zeemanshooop druk aan het oefenen samen met de vrijwillige brandweer van Breskens toen er een melding binnen kwam voor een persoon te water ter hoogte van de veerhaven van Breskens.

De oefening werd direct afgebroken en koers gezet naar de veerhaven. Ondertussen was loodsboot Wulpen ook al ter plaatse en had de vrouw aan boord genomen. De Zeemanshoop is langzij gegaan bij de loodsboot en heeft twee opstappers overgezet. Het slachtoffer bleek onderkoeld te zijn en is er, ondertussen dat beide schepen onderweg waren naar de haven van Breskens, een ambulance gealarmeerd.

Eenmaal in de haven aangekomen leek het er nog op dat er een tweede slachtoffer in het water zou kunnen liggen. Een deel van de bemanning verleende verdere assistentie aan de amublance terwijl een ander deel weer terug aan boord sprong voor de zoektocht van het tweede slachtoffer. In de tussentijd was ook reddingboot Winifred van station Cadzand, de Frans Naerebout van Rijkswaterstaat en een helikopter gealarmeerd voor deze Search-and-Rescue (SAR) actie.

Kort nadat de Zeemanshoop de eerste zoekslagen had gemaakt kwam het verlossende bericht dat het slachtoffer alleen in het water lag en kon de actie worden afgeschaald.

Tijdstip alarm: 14.32 uur
Wind: Zuid-West 6 Bft.
Zicht: Goed
Foto's: Brandweer Breskens