Brandweer is opstapper voor een dag

2 november 2019

Regelmatig oefenen wij met de instanties waar we regelmatig mee te maken hebben tijdens onze acties. Deze zaterdagmiddag hebben wij een oefening opgetuigd met de brandweer van Breskens.

Vorig jaar werd de bemanning van de Zeemanshoop van station Breskens ontvoerd door de vrijwillige brandweer van de lokale post. Zo waren wij brandweerman voor één dag. Deze zaterdag draaiden wij de rollen om en waren zij opstapper voor één dag.

Met het scenario van een motorboot in de problemen; motorbrand, een vermist persoon en twee onderkoelde opvarenden werden de touwtjes in handen gegeven van de brandweerlieden. Zo krijgen zij een idee van hoe een actie van de Zeemanshoop in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Aan het einde van de oefening kregen de vrijwiliggers van de brandweer een echt kijkje in de keuken voor een alarmering van een persoon te water.

Zowel de bemanning van de Zeemanshoop en de vrijwillige brandweer van Breskens vonden het een zeer geslaagde middag en hopen zo op deze manier een leuke en leerzame ervaring te maken voor iedereen en dit regelmatig te herhalen.