Brandweer is opstapper voor een dag

2 november 2019

Regelmatig oefenen wij met de instanties waar we regelmatig mee te maken hebben tijdens onze acties. Deze zaterdagmiddag hebben wij een oefening opgetuigd met de brandweer van Breskens.

Vorig jaar werd de bemanning van de Zeemanshoop van station Breskens ontvoerd door de vrijwillige brandweer van de lokale post. Zo waren wij brandweerman voor één dag. Deze zaterdag draaiden wij de rollen om en waren zij opstapper voor één dag.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Met het scenario van een motorboot in de problemen; motorbrand, een vermist persoon en twee onderkoelde opvarenden werden de touwtjes in handen gegeven van de brandweerlieden. Zo krijgen zij een idee van hoe een actie van de Zeemanshoop in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Aan het einde van de oefening kregen de vrijwiliggers van de brandweer een echt kijkje in de keuken voor een alarmering van een persoon te water.

Zowel de bemanning van de Zeemanshoop en de vrijwillige brandweer van Breskens vonden het een zeer geslaagde middag en hopen zo op deze manier een leuke en leerzame ervaring te maken voor iedereen en dit regelmatig te herhalen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij