Brandweer ontvoert reddingbootbemanning

24 november 2018

Voor de Breskense reddingbootbemanning stond zaterdagmiddag de jaarlijkse oefening met de brandweer op het programma. Maar, in plaats dat er uitgevaren werd met reddingboot Zeemanshoop, werden de KNRM-vrijwilligers meegenomen voor een onvergetelijke brandweer ervaring.

De reddingbootbemanning zat er zaterdag om 13 uur helemaal klaar voor. Bemanningscodes waren genoteerd, spullen weggelegd en pakken gereed; Klaar voor alarmering.

De organisatie van de jaarlijkse oefening met de brandweer was dit jaar in handen van Brandweer Breskens. De reddingbootbemanning wist dus van niets.

Vreemd werd er dan ook opgekeken toen in plaats van een alarmering er ineens twee brandweerwagens voor het bemanningsverblijf stonden. Niks varen; Nu meekomen!

De brandweer had bij de kazerne een volledige ‘brandweerman experience’ opgezet. De KNRM-vrijwilligers konden op deze manier leren en vooral ervaren hoe de brandweer in bepaalde situaties te werk gaat. Dit is zeer waardevol wanneer KNRM en brandweer gezamenlijk in actie komen.

De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje in de brandweerkazerne. Een mooie rit met de brandweerwagen van Breskens bracht de bemanning weer terug bij het bemanningsverblijf.

De vrijwilligers van KNRM Breskens bedanken brandweer Breskens voor deze prachtige middag!