Skip to main content

Brandweer ontvoert reddingbootbemanning

Datum: zaterdag 24 november 2018 | Sectie: Breskens

Voor de Breskense reddingbootbemanning stond zaterdagmiddag de jaarlijkse oefening met de brandweer op het programma. Maar, in plaats dat er uitgevaren werd met reddingboot Zeemanshoop, werden de KNRM-vrijwilligers meegenomen voor een onvergetelijke brandweer ervaring.

De reddingbootbemanning zat er zaterdag om 13 uur helemaal klaar voor. Bemanningscodes waren genoteerd, spullen weggelegd en pakken gereed; Klaar voor alarmering.

De organisatie van de jaarlijkse oefening met de brandweer was dit jaar in handen van Brandweer Breskens. De reddingbootbemanning wist dus van niets.

Vreemd werd er dan ook opgekeken toen in plaats van een alarmering er ineens twee brandweerwagens voor het bemanningsverblijf stonden. Niks varen; Nu meekomen!

De brandweer had bij de kazerne een volledige ‘brandweerman experience’ opgezet. De KNRM-vrijwilligers konden op deze manier leren en vooral ervaren hoe de brandweer in bepaalde situaties te werk gaat. Dit is zeer waardevol wanneer KNRM en brandweer gezamenlijk in actie komen.

De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje in de brandweerkazerne. Een mooie rit met de brandweerwagen van Breskens bracht de bemanning weer terug bij het bemanningsverblijf.

De vrijwilligers van KNRM Breskens bedanken brandweer Breskens voor deze prachtige middag!

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.