Skip to main content

Vissen eindigt op het strand

Datum: dinsdag 27 november 2018 | Sectie: Breskens

Dinsdagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een sportvisboot met motor problemen. De sportvisboot is van het strand afgesleept en afgemeerd in de buitenhaven van Vlissingen.

Twee sportvissers zijn aan het vissen op de Westerschelde voor het strand van Vlissingen. Na een tijdje vissen begeeft de motor het en om te voorkomen dat ze op de strand belanden gooien ze een dreg uit en roepen hulp in via de Verkeerscentrale Vlissingen. Een loodsboot schiet te hulp maar kan helaas niet dicht genoeg erbij komen.

Kort daarop gaan de piepers van de reddingboot bemanning. Na vertrek van reddingboot Zeemanshoop zetten zij gelijk koers richting Vlissingen waar ze snel ter plaatse zijn.

Er wordt een sleepverbinding gemaakt en de sportvisboot wordt van het strand gesleept naar dieper water en daarna meegenomen veilig de haven in. De boot wordt aan de Poseidon steiger afgemeerd waarna de reddingboot weer retour station gaat.

Tijdstip alarm: 12.11 uur
Wind: Zuid-Oost 3 Bft.
Zicht: Matig (2 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.