Brandstof probleem op zondagmiddag

27 oktober 2019

Zondagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zeiljacht wat brandstofproblemen had. Het zeiljacht is op sleep genomen en afgemeerd in de buitenhaven van Vlissingen.

Zondagmiddag zijn 4 zeilers onderweg naar Wolphaartsdijk, als voor ze de buitenhaven oplopen de motor er mee stopt. Ze kijken of ze het probleem kunnen oplossen maar aangezien de brandstofleiding dicht zit dit niet evident is op deze plaats. Ze besluiten hulp in te roepen van de Nederlandse kustwacht.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Kort daarop gaan de piepers van de Breskense reddingbootbemanning. Als de reddingboot een kwartier later ter plaatse is wordt het jacht langszij genomen. Samen met het jacht loopt reddingboot Zeemanshoop de buitenhaven op. Het jacht wordt tijdelijk afgemeerd aan de Poseidonsteiger waar na de gegevens opgenomen kunnen worden en de reddingboot retour station kan.

Tijdstip alarm: 16:07 uur
Wind: Zuid-Oost 3 Bft.
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij