Skip to main content

Op de stenen in Vlissingen

Datum: dinsdag 14 augustus 2018 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is dinsdagavond uitgevaren voor een zeiljacht. Deze was in problemen gekomen doordat de motor het had begeven en de zeilers op de stenen glooiing waren gedrift.

Twee zeilers vertrekken dinsdag onderweg van Oostende naar Vlissingen. Daar aangekomen in de Buitenhaven begeeft de motor het en drijven de zeilers richting de stenen glooiing. Zij roepen de hulp in van de Nederlandse Kustwacht die de bemanning van reddingboot Zeemanshoop alarmeert.

Snel vaart de reddingboot uit en zet koers richting de opgegeven positie, ondertussen is ook de Multratug 28 onderweg om het jacht te helpen.

De sleepboot is eerder dan de reddingboot ter plaatse maar kan door haar diepgang helaas niet bij het jacht komen. De reddingboot kan door haar geringe diepgang wel dicht genoeg komen om de sleepverbinding wel te kunnen maken en trekt het jacht voorzichtig uit haar benarde positie. Zodra het jacht weer drijft wordt het langszij genomen en meegenomen om af te meren aan de poseidon steiger in Vlissingen.

Tijdstip alarm: 18:45 uur
Wind: West 5 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.