HOME

Op de stenen in Vlissingen

14-08-2018 breskens

De reddingboot van Breskens is dinsdagavond uitgevaren voor een zeiljacht. Deze was in problemen gekomen doordat de motor het had begeven en de zeilers op de stenen glooiing waren gedrift.

Twee zeilers vertrekken dinsdag onderweg van Oostende naar Vlissingen. Daar aangekomen in de Buitenhaven begeeft de motor het en drijven de zeilers richting de stenen glooiing. Zij roepen de hulp in van de Nederlandse Kustwacht die de bemanning van reddingboot Zeemanshoop alarmeert.

Snel vaart de reddingboot uit en zet koers richting de opgegeven positie, ondertussen is ook de Multratug 28 onderweg om het jacht te helpen.

De sleepboot is eerder dan de reddingboot ter plaatse maar kan door haar diepgang helaas niet bij het jacht komen. De reddingboot kan door haar geringe diepgang wel dicht genoeg komen om de sleepverbinding wel te kunnen maken en trekt het jacht voorzichtig uit haar benarde positie. Zodra het jacht weer drijft wordt het langszij genomen en meegenomen om af te meren aan de poseidon steiger in Vlissingen.

Tijdstip alarm:  18:45 uur
Wind:  West 5 Bft.
Zicht:  Goed

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht