Motor start niet voor Zeebrugge

14 augustus 2018

De reddingboot van Breskens is dinsdagmiddag uitgevaren voor een zeiljacht. Deze was in problemen gekomen doordat de motor niet wilde starten. De reddingboot heeft het jacht naar binnen gesleept.

Twee zeilers vertrekken dinsdagochtend voor een tocht naar Blankenberge. Op het moment zij zich voor Zeebrugge bevinden en de motor willen starten weigert deze dienst, vermoedelijk door vervuilde brandstof. De zeilers besluiten rechtsomkeer te maken.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Als de zeilers voor Breskens zijn nemen zij contact op met de Nederlandse Kustwacht die alarm maakt voor de reddingboot Zeemanshoop om te assisteren met het oplopen van de Breskense haven aangezien zij hier niet bekend zijn.

Kort na alarm is de reddingboot op pad en snel ter plaatse. De zeilen worden gestreken en de sleepverbinding wordt gecreëerd.

Afgemeerd aan de passantensteiger van de jachthaven worden de redders hartelijk bedankt en gaat de reddingboot retour ponton.

Tijdstip alarm: 14:30 uur
Wind: West 5 Bft.
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij