Beunschip op de Plaat van Breskens

13 augustus 2018

De reddingboot van Breskens heeft maandagochtend stand-by gelegen bij een binnenvaartschip. Deze was in problemen gekomen doordat zij met het achterschip op een puntje van de Plaat van Breskens was komen zitten.

Maandagochtend meld het beunschip Emri dat het met het achterschip aan de grond zit nadat het zojuist geladen was voor Breskens. Omdat er mogelijkheid is dat het schip zou gaan breken door het afgaande tij en het gewicht van het schip wordt de reddingbootbemaning gealarmeerd.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De reddingboot Zeemanshoop vaart snel uit en ter plaatse wordt er geconcludeerd dat de reddingboot niets kan doen door het gewicht van het schip. Er moet gewacht worden op een sleepboot die nog 30 minuten moet varen. Vanuit veiligheidsoogpunt wordt een van de twee personen van het schip geëvacueerd de andere blijft aan boord.

Zodra de sleepboot Multratug 13 van bergingsbedrijf Multraship arriveert wordt er een sleepverbinding gemaakt en snel wordt het schip losgetrokken het Vaarwater van Hoofdplaat in. De persoon wordt van de reddingboot terug op het beunschip gezet en de reddingboot wordt hartelijk bedankt waarna deze terug gaat naar de haven van Breskens.

Tijdstip alarm: 08:25 uur
Wind: Zuid-West 4 Bft.
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij