Na overleg retour station

24 juli 2016

De reddingboot van Breskens is zondagmiddag uitgevaren ter assistentie van een Belgische tweemaster met motorstoring. Het jacht is door Multraship naar Breskens gebracht.

Een Belgische tweemaster krijgt in het Vaarwater langs Hoofdplaat te kampen met motorstoring. De opvarenden besluiten hulp in te roepen en via de Nederlandse Kustwacht wordt de Breskense reddingbootbemanning gealarmeerd.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Reddingboot Zeemanhoop vaart uit en zet koers naar het zeiljacht. Eenmaal ter plaatse blijkt ook de Multraship Rescue 2 van bergingsmaatschappij Multraship aanwezig te zijn. Deze heeft inmiddels contact met de opvarenden.

In goed overleg wordt besloten dat Multraship het 16 meter lange jacht naar Breskens zal slepen. Als zeker is dat assistentie van de reddingboot niet nodig is, gaat deze retour naar het reddingstation.

Tijdstip alarm: 15:51 uur
Wind: West 3 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: Ilse Geldof & KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij