Skip to main content

Reddingboot Breskens evacueert 27 personen

Datum: maandag 25 juli 2016 | Sectie: Breskens

Een rondvaartboot op krabbenexcursie is maandagochtend vastgelopen nabij Breskens. Reddingboot Zeemanshoop voer uit en kon 27 personen veilig aan wal zetten.

De schipper van de Breskense reddingboot wordt maandagochtend gebeld door de schipper van een rondvaartboot. Tijdens een 'krabbenexcursie' is de rondvaartboot gestrand op de Plaat van Breskens en komt niet meer los. Gevraagd wordt of de reddingboot de passagiers kan evacueren.

Via de Nederlandse Kustwacht wordt alarm gemaakt voor de reddingbootbemanning. Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en is binnen tien minuten na alarmering ter plaatse. Vanwege de geringe diepgang van de reddingboot kan deze de rondvaartboot nog bereiken.

Uiteindelijk worden 26 passagiers en 1 bemanningslid overgenomen op de reddingboot en even later in Breskens veilig aan wal gezet.

De schipper van de rondvaartboot blijft samen met een ander bemanningslid aan boord. Zij gaan wachten op het hoge tij van de avond.

Uiteindelijk is de rondvaartboot rond 17:00 uur zelfstandig losgekomen.

Tijdstip alarm: 9:52 uur
Wind: Zuid-West 3 Bft.
Zicht: Goed

Foto's: Adri van de Wege & KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.