Reddingboot Breskens evacueert 27 personen

25 juli 2016

Een rondvaartboot op krabbenexcursie is maandagochtend vastgelopen nabij Breskens. Reddingboot Zeemanshoop voer uit en kon 27 personen veilig aan wal zetten.

De schipper van de Breskense reddingboot wordt maandagochtend gebeld door de schipper van een rondvaartboot. Tijdens een 'krabbenexcursie' is de rondvaartboot gestrand op de Plaat van Breskens en komt niet meer los. Gevraagd wordt of de reddingboot de passagiers kan evacueren.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Via de Nederlandse Kustwacht wordt alarm gemaakt voor de reddingbootbemanning. Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en is binnen tien minuten na alarmering ter plaatse. Vanwege de geringe diepgang van de reddingboot kan deze de rondvaartboot nog bereiken.

Uiteindelijk worden 26 passagiers en 1 bemanningslid overgenomen op de reddingboot en even later in Breskens veilig aan wal gezet.

De schipper van de rondvaartboot blijft samen met een ander bemanningslid aan boord. Zij gaan wachten op het hoge tij van de avond.

Uiteindelijk is de rondvaartboot rond 17:00 uur zelfstandig losgekomen.

Tijdstip alarm: 9:52 uur
Wind: Zuid-West 3 Bft.
Zicht: Goed

Foto's: Adri van de Wege & KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij