Skip to main content

Meiden in rubberboot gered vanaf Westerschelde

Datum: dinsdag 18 september 2018 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop heeft dinsdagmiddag twee meiden gered vanaf een rubberbootje op de Westerschelde. De meiden zijn ongedeerd aan wal gezet in Breskens.

Dinsdagmiddag wordt de schipper van de reddingboot gebeld door verschillende personen vanaf het strand nabij bij Het Halve Maentje. Ze melden dat twee meiden in een rubberboot in grote problemen zijn en niet meer terug kunnen naar het strand door de harde, aflandige wind en stroming.

De schipper laat via de Nederlandse Kustwacht direct de reddingbootbemanning alarmeren. Snel wordt uitgevaren met reddingboot Zeemanshoop en koers gezet richting het westen.

Het rubberbootje komt snel in zicht. Het drijft inmiddels al het hoofdvaarwater van de zeeschepen in. De reddingboot kan de twee meiden en de rubberboot aan boord nemen via de drenkelingenklep.

De dames worden naar Breskens gebracht. Hier kunnen ze even op adem komen, voordat ze opgehaald worden door geschrokken familieleden.

Tijdstip alarm: 15:09 uur
Wind: Zuid-West 7 Bft.
Zicht: Goed (8 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.