Meiden in rubberboot gered vanaf Westerschelde

18 september 2018

Reddingboot Zeemanshoop heeft dinsdagmiddag twee meiden gered vanaf een rubberbootje op de Westerschelde. De meiden zijn ongedeerd aan wal gezet in Breskens.

Dinsdagmiddag wordt de schipper van de reddingboot gebeld door verschillende personen vanaf het strand nabij bij Het Halve Maentje. Ze melden dat twee meiden in een rubberboot in grote problemen zijn en niet meer terug kunnen naar het strand door de harde, aflandige wind en stroming.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De schipper laat via de Nederlandse Kustwacht direct de reddingbootbemanning alarmeren. Snel wordt uitgevaren met reddingboot Zeemanshoop en koers gezet richting het westen.

Het rubberbootje komt snel in zicht. Het drijft inmiddels al het hoofdvaarwater van de zeeschepen in. De reddingboot kan de twee meiden en de rubberboot aan boord nemen via de drenkelingenklep.

De dames worden naar Breskens gebracht. Hier kunnen ze even op adem komen, voordat ze opgehaald worden door geschrokken familieleden.

Tijdstip alarm: 15:09 uur
Wind: Zuid-West 7 Bft.
Zicht: Goed (8 NM)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij