Skip to main content

Levenloos lichaam in monding Westerschelde

Datum: donderdag 13 juli 2017 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is donderdagavond uitgevaren voor de berging van een levenloos lichaam. Het lichaam is in Vlissingen overgedragen aan de politie.

Tijdens het vissen op de Vlakte van de Raan ziet de bemanning van viskotter UK 92 ineens iets drijven in de zee. Het blijkt om een levenloos lichaam te gaan. Direct melden ze de vondst bij de Nederlandse Kustwacht.

De politie wordt in kennis gesteld en de Breskense reddingboot wordt gealarmeerd voor assistentie. Reddingboot Zeemanshoop zet koers naar de kotter die op ruim 12 mijl noordwest van Breskens ligt.

Eenmaal ter plaatse wordt met de grootste zorg het lichaam uit het water gehaald en geborgen. Hierna wordt koers gezet naar de Buitenhaven van Vlissingen waar het lichaam aan de Poseidonsteiger overgedragen wordt aan de politie.

Tijdstip alarm: 20:00 uur
Wind: Noord 3 Bft.
Zicht: Goed


De politie heeft vrijdag bevestigd dat het gevonden lichaam van de vermiste zeiler Hannes Goegebeur is. De Plaatselijke Commissie en Bemanning van KNRM reddingstation Breskens willen graag hun medeleven uiten aan de nabestaanden en wensen hun veel sterkte toe.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.