Motorjacht vraagt assistentie

13 juli 2017

De reddingboot van Breskens is donderdagmiddag uitgevaren ter assistentie van een motorjacht. Het jacht is voor de haven langszij genomen en veilig afgemeerd.

Twee Nederlandse motorjachten zijn onderweg vanuit Nieuwpoort. Voor Zeebrugge krijgt één van de jachten motorstoring. Besloten wordt dat het ene jacht het andere naar Breskens zal slepen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Voor Breskens neemt de eigenaar van het jacht contact op met de jachthaven en vraagt om assistentie. Het is namelijk niet veilig om met de stroming zo de haven op te varen. Via de jachthavenmeester komt de jachteigenaar bij de reddingbootschipper terecht. Deze alarmeert de Breskense reddingbootbemanning.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en neemt het jacht voor de haven langszij. Even later kunnen de twee dankbare donateurs en hun hond veilig afgemeerd worden aan de steiger van een jachtwerf.

Tijdstip alarm: 16:16 uur
Wind: Oost 2 Bft.
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij