Skip to main content

Geholpen dankzij de KNRM Helpt app

Datum: dinsdag 18 augustus 2020 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is de laatste dagen al een paar keer uitgevaren voor hulpverlening dankzij de KNRM Helpt app. Beide boten zijn veilig afgemeerd in de haven van Breskens.

Afgelopen vrijdag was een zeiljacht vertrokken naar Zeebrugge maar kreeg motorproblemen. Het besloot via de KNRM Helpt Assistentie Centrum hulp in te roepen om terug de haven Breskens op te lopen. De Zeemanshoop is kort na alarm uitgevaren en heeft het jacht veilig afgemeerd bij een jachtwerf in Breskens.

Zondagmiddag was een visboot onderweg van zijn visplaats naar Breskens en kreeg motorstoring voor de kust van Dishoek. Omdat hij buiten het vaarwater lag en er geen spoed was heeft deze visser ook via de alarmcentrale van de KNRM de Zeemanshoop laten alarmeren. De reddingboot heeft een sleepverbinding opgezet en de boot veilig afgemeerd in de haven van Breskens.

Sinds maandag 17 augustus alarmeert de Nederlandse Kustwacht de reddingboten van de KNRM niet meer automatisch als een boot pech heeft en er geen spoed bij is. De schipper moet dan zelf zorgen voor hulpverlening en kan kiezen uit een lijst van door de Kustwacht samengestelde instanties waar ook de KNRM tussen staat.

De KNRM inschakelen kan eenvoudig via de gratis KNRM Helpt app. Het voordeel hiervan is dat, mits de gegevens al ingevuld zijn, bij de KNRM Helpt Assistentie Centrum en de reddingboot die uitvaart alle scheepgegevens bekend zijn. Tevens worden bij het maken van de oproep de locatiegegevens meegestuurd. 

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.