Skip to main content

Misverstand over zwemmer in problemen

Datum: vrijdag 21 augustus 2020 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is vrijdagmiddag uitgevaren voor een zwemmer in problemen voor het badstrand van Vlissingen. Na een paar zoekslagen kwam het bericht dat het mogelijk om een misverstand ging en is de Zeemanshoop retour gegaan.

Vrijdag aan het einde van de middag gaan de piepers van de Bresiaanse bemanning voor een melding van een schip en/of watersporter in problemen. Bij het uitvaren blijkt het uiteindelijk om een vermoedelijke zwemmer te gaan voor het badstrand van Vlissingen. Hierdoor wordt er groot opgeschaald naar een search-and-rescue (SAR) actie en is ook een helikopter van de kustwacht gealarmeerd.

Er wordt koers gezet richting het badstrand en vanaf daar worden samen met de douane en de reddingsbrigade gestart met zoekslagen te maken. Na enkele zoekslagen komt het bericht dat het vermoedelijk om een misverstand gaat van de melder.

De zoekactie wordt afgeschaald en alle ingezette instanties worden bedankt en gaan retour.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.