Skip to main content

Geen wind, geen motor

Datum: donderdag 30 mei 2019 | Sectie: Breskens

Donderdagavond is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen. Het zeiljacht is richting Breskens gesleept en afgemeerd bij een jachtwerf.

Twee zeilers bezig aan een tocht van Zeebrugge naar Breskens. Op het moment dat de wind voor Breskens wegvalt besluiten zij de motor bij te zetten. Op dat moment blijkt dat de motor helaas niet goed blijkt te functioneren waar op ze hulp in roepen bij de Nederlandse kustwacht.

Via de Nederlandse kustwacht gaan kort daarop dan ook de piepers van de Breskense reddingboot bemanning.

Op het moment dat de reddingboot de haven verlaat drijft het jacht richting Hoofdplaat in het vaarwater. Ter plaatse worden twee opstappers overgezet en een sleepverbinding gemaakt en koers richting Breskens gezet. Hier aangekomen wordt het jacht bij een jachtwerf aangemeerd voor reparatie. De redders worden hartelijk bedankt door de eigenaar die beloofd redder aan wal te worden.

Tijdstip alarm: 21:46 uur
Wind: Veranderlijk 1 Bft.
Zicht: Goed (21 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.