Skip to main content

Eenhoorn in problemen

Datum: zondag 02 juni 2019 | Sectie: Breskens

Zondagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgerukt voor een omgeslagen opblaas eenhoorn die omgeslagen was. Na controle bleek er gelukkig niemand in problemen.

Vanaf de veerhaven in Breskens wordt een opblaas eenhoorn gezien die door de golven en wind wordt omgeslagen. Omdat er niet bekend is of er een persoon in de eenhoorn zit belt een van de opstappers, die het geheel heeft zien gebeuren, de Nederlandse kustwacht die daarop alarm maakt voor de reddingbootbemanning.

Snel na alarm vertrekt de reddingboot, waneer deze de haven verlaat is net een vaartuig van rijkswaterstaat ter plaatse die de eenhoorn uit het water haalt. De reddingboot en een toegesnelde berger maaken een korte zoekslag en zodra blijkt dat er geen personen in problemen zijn wordt de reddingboot bedankt en kan retour station.

Tijdstip alarm: 16:11 uur
Wind: Zuid 4 Bft.
Zicht: Goed (21 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.