Skip to main content

Bressiaanders op het matje bij Belgische Kustwacht

Datum: zaterdag 01 april 2017 | Sectie: Breskens

De kop lijkt de start van een goede 1 april grap, maar niets was minder waar. De Breskense reddingbootbemanning bracht vandaag een bezoek aan het MRCC Oostende.

Eenheden worden bij Search and Rescue (SAR) op zee altijd aangestuurd door een Kustwacht coördinatie centrum. Voor KNRM reddingboten is dit bijna altijd het Kustwachtcentrum van de Nederlandse Kustwacht (JRCC Den Helder).

Zuidelijke KNRM reddingstations voeren soms ook acties uit in Belgische wateren en krijgen hierbij te maken met het Belgische Maritime Rescue Coordination Centre (MRCC Oostende). Voorbeelden hiervan zijn onder andere de reddingactie bij de Flinterstar en de redding van de opvarenden van de Zeeland. Vandaag gingen de redders van Breskens met reddingboot Zeemanshoop richting Oostende om eens een kijkje te nemen op het MRCC Oostende.

Na ruim een uur varen kon de Zeemanshoop, na even zoeken, een mooi plekje vinden in de haven van Oostende. Hier maakte ‘den overzet’ nog een extra afvaart om de Bressiaanders naar de andere kant van de haven te brengen.

Op het MRCC werden we hartelijk ontvangen en kreeg de bemanning een mooie en indrukwekkende presentatie door directrice, Kapitein Réjane Gyssens. Na de presentatie kregen we nog een rondleiding op het MRCC, waar ook de havendienst van Oostende en Oostende Radio gevestigd zijn.

Na nog een hapje op terras in Oostende, koos reddingboot Zeemanshoop weer het ruime sop en ging retour naar de thuishaven Breskens.

KNRM reddingstation Breskens bedankt iedereen bij MRCC Oostende voor de rondleiding en uitleg!

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.