Skip to main content

Vuurpijl waargenomen bij Terneuzen

Datum: woensdag 22 maart 2017 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens heeft woensdagavond een zoekactie uitgevoerd in de Put van Terneuzen. Dit nadat er een waarneming gedaan was van een mogelijke noodvuurpijl.

Wanneer de bemanning van reddingboot Zeemanshoop zich inmeldt bij de Nederlandse Kustwacht voor hun navigatieoefening, krijgen ze direct een andere opdracht. Net op dat moment komt er een melding binnen op het Kustwachtcentrum dat er een vuurpijl is waargenomen bij Terneuzen. De reddingboot wordt gevraagd om direct die kant op te gaan.

Het blijkt dat iemand vanaf het viaduct over de N62 een vuurpijl gezien heeft richting het oosten over de stad heen. Wanneer we deze lijn maken kan dit alleen maar in de Put van Terneuzen zijn. Er zijn verder geen meldingen van scheepvaart of omwonenden binnen gekomen, maar toch wordt het zekere voor het onzekere genomen.

Na 20 minuten varen is de reddingboot ter plaatse. Het vaarwater voor Terneuzen wordt volledig afgezocht, maar er wordt niets gevonden. Ook de verkeerscentrale ziet niets op de radar. In overleg met het Kustwachtcentrum wordt de zoekactie gestaakt en kan de reddingbootbemanning verder met hun navigatieoefening.

Tijdstip alarm: 19:50 uur
Wind: Zuid-Oost 4 Bft.
Zicht: Goed (donker)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.