Zeilboot slaat om, vijf personen te water

21 juni 2015

Afgelopen zondag rond 17.15 uur kreeg de bemanning van de reddingstations van Blaricum en Huizen een melding van een omgeslagen zeilboot ter hoogte van Oud Naarden op het Gooimeer.

Door de harde wind die aan het eind van de middag opstak sloeg een zeilboot van het type Valk om waarbij vijf personen te water raakten. Ter plaatse nam de reddingboot Nikolaas Wijsenbeek van KNRM Huizen direct de personen aan boord. De reddingboot Francine Kroesen van KNRM Blaricum die even later arriveerde ontfermde zich over de omgeslagen zeilboot. Nadat de Nikolaas Wijsenbeek de vijf personen bij het reddingstation in Huizen had afgeleverd om te gaan douchen is in samenwerking met de Francine Kroesen de zeilboot rechtop gezet, leeggepompt en op sleep genomen naar Almere. Daar werd de bemanning met de boot herenigd. Na het opnemen van enkele gegevens keerden de reddingboten retour station.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

VIDEO: Zeilboot slaat om, vijf personen te water

.KNRM - Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Posted by KNRM Blaricum on Sunday, June 21, 2015

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij