Skip to main content

Roeisloepen gedesoriënteerd in de mist

Datum: zaterdag 17 oktober 2015 | Sectie: Blaricum

Zaterdagochtend gaan de piepers voor het KNRM reddingstation in Huizen. Twee roeisloepen zijn door de mist gedesoriënteerd op het IJ-meer. Een zoekactie wordt gestart en wordt halverwege gestaakt omdat de sloepen alsnog de haven van Muiden hebben bereikt.

Het reddingstation van de KNRM in Huizen wordt in eerste instantie als enige gealarmeerd voor twee roeisloepen die in de problemen zijn op het IJ-meer. Maar, gezien de omstandigheden, namelijk twee sloepen in de mist zonder een nauwkeurige locatie, besluit het Kustwachtcentrum ook het collega reddingstation van de KNRM in Blaricum te alarmeren.

Er zouden zich zes opvarenden aan boord van deze twee sloepen bevinden. Het was de bedoeling om vanuit de haven van Muiden een rondje om Pampus te maken en daarna terug te keren naar de haven van Muiden. Halverwege de tocht gaat het mis, door de dichte mist zijn de opvarenden, te weten zes dames, hun oriëntatie kwijt geraakt. Er ontstaat lichte paniek aan boord en de KNRM wordt gealarmeerd.

De reddingboten zetten een zoekactie op touw. Er wordt gezocht van Pampus richting het PEN-eiland en van Pampus naar de Oranje Sluizen bij Amsterdam. Halverwege de zoekactie meldt de kustwacht dat beide sloepen terecht zijn. Deze zouden op eigen kracht in de haven van Muiden gearriveerd zijn.

De reddingboten kunnen retour station gaan, maar lopen de haven van Muiden nog even binnen om te zien of alle opvarenden het goed maken. De dames bieden een kop koffie aan en ter afsluiting wordt er een groepsfoto gemaakt.

Blaricum

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.