Reddingboot in actie om voetbalfeest

2 april 2015

Donderdagavond rond 21 uur is de bemanning van reddingstation Blaricum gealarmeerd. Op het Eemmeer waren een tweetal noodvuurpijlen waargenomen.

Vijf minuten na alarm was de reddingboot Blaricum-1 onderweg naar het Eemmeer ter hoogte van Jachthaven de Eemhof. Eenmaal ter plaatse kon een passant de reddingboot bemanning vertellen dat het vuurwerk vanaf de kant was afgestoken. Een lokale voetbalvereniging in Bunschoten-Spakenburg vierde een feest waarbij noodvuurwerk is gebruikt. Hierop werd besloten dat de reddingboot terug kon keren. Een uur na alarm lag de reddingboot weer uitruk gereed in de botenloods.

De KNRM verzoekt mensen dringend nooit onnodig gebruik te maken van noodvuurwerk in de buurt van open water Dit kan worden verward met een schip in nood die de aandacht probeert te trekken. Meldingen van afgestoken noodvuurwerk worden altijd serieus genomen en een of meerdere reddingboten zullen het gebied afzoeken. De reddingbootbemanning laat voor elke alarmering alles uit handen vallen om zo snel mogelijk de reddingboot te bemannen. Door noodvuurwerk rond het water alleen in echte noodsituaties te gebruiken voorkomt men een onnodige alarmering van een reddingboot en haar bemanning.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij