Skip to main content

Scoutinggroep met 32 personen in problemen op het Eemmeer

Datum: zaterdag 09 juli 2016 | Sectie: Blaricum

Boten van een scoutinggroep uit Wassenaar met 32 opvarenden zijn zaterdag rond 17.00 uur in problemen geraakt op het Eemmeer bij Blaricum. De opvarenden zijn kinderen in de leeftijd variërend tussen de tien en vijftien jaar en hun volwassen begeleiders. Het Blaricumse reddingstation van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is met twee reddingboten uitgevaren en heeft hulp verleend.

De zes scoutingvletten vertrokken eerder vandaag uit de Kaag en werden gesleept door een sleper van de scoutinggroep. Ter hoogte van de Stichste Brug ontstond motorstoring bij de sleper waardoor het konvooi stuurloos raakte. Door de stevige wind en de drukte in vaargeul een zeer gevaarlijke situatie. De reddingboten Blaricum-1 en Engelina van de KNRM werden gealarmeerd en zetten koers richting het Eemmeer.

De reddingboten hebben de zes vletten met de opvarenden opgepikt en afgeleverd aan het eiland 'De Dode Hond' op het Eemmeer. De opvarenden hebben een spannend avontuur achter de rug maar maken het goed.

Het kamp van de scouts is opgeslagen op het eiland en zij zullen daar de komende tien dagen verblijven.

Blaricum

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.