Scoutinggroep met 32 personen in problemen op het Eemmeer

9 juli 2016
blaricum

Boten van een scoutinggroep uit Wassenaar met 32 opvarenden zijn zaterdag rond 17.00 uur in problemen geraakt op het Eemmeer bij Blaricum. De opvarenden zijn kinderen in de leeftijd variërend tussen de tien en vijftien jaar en hun volwassen begeleiders. Het Blaricumse reddingstation van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is met twee reddingboten uitgevaren en heeft hulp verleend.

De zes scoutingvletten vertrokken eerder vandaag uit de Kaag en werden gesleept door een sleper van de scoutinggroep. Ter hoogte van de Stichste Brug ontstond motorstoring bij de sleper waardoor het konvooi stuurloos raakte. Door de stevige wind en de drukte in vaargeul een zeer gevaarlijke situatie. De reddingboten Blaricum-1 en Engelina van de KNRM werden gealarmeerd en zetten koers richting het Eemmeer.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De reddingboten hebben de zes vletten met de opvarenden opgepikt en afgeleverd aan het eiland 'De Dode Hond' op het Eemmeer. De opvarenden hebben een spannend avontuur achter de rug maar maken het goed.

Het kamp van de scouts is opgeslagen op het eiland en zij zullen daar de komende tien dagen verblijven.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij