Skip to main content

Jongen (11) gewond na klap door giek tegen hoofd

Datum: donderdag 18 augustus 2016 | Sectie: Blaricum

Een jongeman van 11 jaar oud uit Southhampton (UK) is donderdag aan het begin van de middag gewond geraakt aan boord van van een zeilbootje op het Eemmeer bij Blaricum. Een reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) uit Blaricum heeft eerste hulp verleend en de jongen van boord gehaald. Aan de wal is de jongen verder behandeld door ambulancepersoneel en vervoerd naar een ziekenhuis.

De jongen was met familie op vakantie in het vakantiepark Eemhof te Zeewolde vanwaar zij een zeiltocht maakten met een gehuurde zeilboot. Tijdens het zeilen is de jongen aan het hoofd geraakt door de giek tijdens het overstag gaan van de zeilboot, waarbij hij een gat in zijn hoofd en mogelijk nekletsel opliep. De jongen is door een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

De huurboot is door de reddingsbrigade van Naarden teruggebracht naar de Eemhof.

Blaricum

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.