Surfer in problemen

14 maart 2019
Andijk/Medemblik

Donderdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en KNRM Medemblik voor de eerste keer in 2019 uitgevaren voor een surfer in de problemen.

Reddingboot 't Span uit Andijk was deze middag al aan het varen vanwege een oefening met de NH90-helikopter van de marine. Net toen de bemanning de deur van het boothuis op slot draaide ging de pieper. Het kustwacht centrum maakte alarm voor reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik in verband met een surfer in problemen.
Reddingboot 't Span kon direct uitvaren en was dan ook snel ter plaatse. Er werd een surfer aangetroffen, vlakbij de waterkant. De surfer gaf aan dat hij problemen had met de lijnen van zijn kite maar wel zelfstandig naar de kant kon komen. Een bemanningslid van 't Span is het water ingegaan om met de melder op de kant te spreken. Het blijkt inderdaad om deze surfer te gaan en dus is de actie ten einde. Beide reddingboten kunnen weer terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 17:00 uur
Wind: Noordwest 6 bft
Actie: 1-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij